Jag skulle vilja dela med mig av ett recept på ett extremt lättbakat formbröd som jag fått av min moster. Det behövs ingen jästning eller knådning och blir jättegott och saftigt, dessutom kan man variera ingredienserna så att man inte alltid behöver ha allt hemma. Jag brukar utesluta mandel och solrosfrön eftersom jag inte brukar ha det hemma, men självklart så är det godast med allt i.
Ugn: 175 grader ca 60 minuter
2 stycken bröd
10 dl mjöl
2 dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön (går även bra med krossade)
1 dl russin
1 1/2 dl oskalad sötmandel
1 1/2 dl brödsirap
10 dl filmjölk
Smörj formarna (1 1/2 liters avlånga ugnsformar)
Blanda alla torra ingredienser och russin tillsätt sedan sirap och fil.
Rör till en jämn smet och grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar